BATMAN / MERKEZ - Balpınar Ortaokulu

Balpınar Ortaokulu

Balpınar Beldesi Yeniköy Yolu üzeri Merkez/BATMAN
Vizyon
Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
Misyon
Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek
Başarılar
2017-2018 Yılı sonunda 1 Fen Lisesi Öğrencisi 2018-2019 Yılı sonunda 3 Batman Anadolu Lisesi öğrencisi
Kütüphane Kitap Sayısı :2009
Öğretim Şekli :Normal öğretim şeklinde uygulanmaktadır.
Başlama 08:30 - 11:50/öğle arası/12:45 - 15:15 bitiş
Kalorifer sistemi
Ulaşım
Batman merkezden Mobil araçları ile Balpınar Belediyesinin araçlarının kalktığı durağa gelerek okula ulaşım sağlanıyor.Belediyeye ait servisler mevcuttur. Okulun çevresinde birden çok okul olduğundan dolayı ulaşım sıkıntısı yoktur.
Servis Bilgisi
Gerek Balpınar Belediyesine ait araçlar ile, gerekse Batman Belediyesine ait Belediye Otobüsleri ile okula ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Balpınar Beldesi kalabalık olmayan nüfusu ile her türlü imkana sahip olan bir beldedir. Okul çevresinde eczane, aile sağlığı merkezi mevcuttur.
Batman merkezine 8 km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
satranç,dama,bocce,dart,masa tenisi,oryantiring, atletizm, futbol oyunlarında alınmış başarılar.
Tübitak bilim etkinlikleri
Diğer Hususlar
Okul sportif ve kültürel açıdan büyük imkanlara sahiptir. Okul bahçesinde yer alan Kapalı Spor Salonu, açık basketbol/voleybol sahası ve halı sahası ile çoğu okulun sahip olmadığı imkanlara sahiptir.